Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum se văd burnout-ul și anxietatea la locul de muncă, prin artă (VIDEO)

Performance-ul „Work in Progress” vorbește despre relația fiecăruia cu munca

Performance-ul „Work in Progress” vorbește despre relația fiecăruia cu munca
Sursa imaginii: 
ENTR Ro

Cât de multă vreme muncim mecanic? Cum arată angajatul ideal? Și cum ajung și cei în poziții de conducere să aibă stări de anxietate? Acestea sunt câteva dintre întrebările la care încearcă să răspundă spectacolul „Work in Progress”.

Ideea acestui spectacol i-a venit tinerei coregrafe Camelia Neagoe (32 de ani) în pandemie, atunci când multă lume a început să își regândească relația cu munca. 

„Ideea mi-a venit în pandemie, cred că și din cauza faptului că foarte mulți oameni au stat în pandemie. Și a fost o ocazie pentru toată lumea să vadă cum se simte statul. Totul s-a concretizat într-o poveste, o poveste a două personaje, Ina și Ela, pe care le urmărim la locul lor de muncă, în spectacol și în restul episoadelor din viața lor, pentru a urmări efectele pe care le are felul în care muncesc în viața lor”, spune coregrafa.

Pe de altă parte, subliniază Camelia Neagoe, tânăra generație, din care și ea face parte, are o altă relație cu munca față de generația părinților: „Părinții noștri munceau într-un alt fel decât muncim noi acum. Cel puțin, în Romania. Cred că nu cunosc nicio persoană care să nu aibă măcar una dintre aceste probleme legate de felul în care muncește”. De la burnout, anxietate, speranța că promovarea mult așteptată și meritată va veni într-o zi, prin toate aceste stări trec cele două personaje ale spectacolului, Ina și Ela.

Urmăriți mai jos întregul material video cu povestea spectacolului „Work in Progress”