Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce generația Z nu mai vrea să meargă la job de la 9 la 5

Tinerii din generaţia Z (născuți după Revoluţie), resimt cel mai mult lipsa motivaţiei, oboseala şi anxietatea, reise dintr-un studiu realizat de „Vreau să fiu antreprenor”.

Tinerii din generaţia Z (născuți după Revoluție), resimt cel mai mult lipsa motivaţiei, oboseala şi anxietatea, reise dintr-un studiu realizat de „Vreau să fiu antreprenor”.
Sursa imaginii: 
ENTR Ro

Tinerii din generaţia Z (născuți după Revoluţie), resimt cel mai mult lipsa motivaţiei, oboseala şi anxietatea. Adolescenţii alocă maxim trei ore pe zi studiului şi cel puţin două ore reţelelor de socializare. Vor să se facă antreprenori, dar nu au idee de unde să obțină bani pentru asta. Vor independență financiară, dar nu găsesc motivația pentru a-și atinge obiectivul. Așa arată o parte dintre concluziile unui studiu realizat recent de organizaţia Romanian Bussiness Leaders.

Cosmin Sava, reprezentant al echipei „Vreau să fiu antreprenor”, parte a RBL și cea care a pornit acest studiu în urmă cu 3 ani a explicat că„motivația principală a tinerilor, a celor de vârsta mea, poate puțin mai mici, poate puțin mai mari, este legată de independența financiară. Surprinzător sau nu, independența financiară este o prioritate pentru majoritatea”.

Pe de altă parte, spune Cosmin Sava, tinerii ar vrea un loc de muncă flexibil, cu posibilitatea de a lucra de la distanță: „Ei văd ca un avantaj la job e flexibilitatea locului de muncă. Nu mai mergem 8 ore la program de la 9 la 5, ci mergem 4 ore la 3 zile la birou. Dacă este vorba de un sistem hibrid, de ce nu? Și se întâmplă în momentul de față”.

 

 

Urmăriți aici interviul integral.