Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bogdan Badea, CEO eJobs: Nu numai generația nouă își dorește muncă remote, ci și cea veche

thumbnail_bogdan_badea.jpg

Sursa imaginii: 
ENTR RO

Pandemia a schimbat modul în care atât generația Z, cât și cele anterioare se raportează la muncă, fie că este vorba de programe flexibile, fie că este vorba de lucratul de acasă.

Bogdan Badea, CEO-ul eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, a atras atenția asupra acestui lucru într-o dezbatere organizată de RFI în cadrul proiectului ENTR.

 

Înainte de pandemie, mai puțin de 5% dintre români lucrau de acasă, potrivit statisticilor oficiale, plasând România pe ultimele locuri din UE la acest capitol, subliniază CEO-ul eJobs. 

 

„Acum, brusc, toți s-au deschis către flexibilitatea programului. Adică mai scurt vii fie la 8, fie la 9, fie la 10 și muncești respectivele 8 ore. În prezent nu prea mai sunt angajatori care spun „nu”, decât cei care au program cu publicul și da, trebuie să fim toți cei trei angajați în locația respectivă și avem program cu publicul de la 9 la 17 nediscutabil. Majoritatea companiilor te lasă să vii când vrei și să pleci când vrei”, spune Bogdan Badea.

 

O a doua schimbare ar fi munca remote: „Nu numai generația nouă își dorește muncă remote. Brusc, generația veche și a dat seama

că are voie să muncească de acasă și toate generațiile își doresc în acest moment să muncească de acasă”

 

Pe de altă parte, el le-a spus tinerilor prezenți la dezbatere la ce să fie atenți atunci când își caută un loc de muncă și de ce e important să încerci mai multe job-uri.

 Urmărește aici materialul integral.