Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prânz pentru săraci şi persoane fără adăpost găzduit de Papa Francisc la Vatican

papa_francisc.jpeg

Sursa imaginii: 
https://www.vaticannews.va/

Papa Francisc a găzduit, duminică, un prânz pentru 1.300 de persoane sărace şi fără adăpost, în ziua în care Biserica Romano-Catolică marchează Ziua Mondială a Săracilor, transmite Reuters. "Dacă inima noastră este amorţită şi indiferentă, nu putem auzi strigătul lor slab de durere, nu putem plânge cu ei şi pentru ei, nu putem vedea câtă singurătate şi angoasă stau ascunse în colţurile uitate ale oraşelor noastre", a spus Papa Francisc.

 

 

Papa Francisc, care s-a deplasat cu ajutorul unui scaun cu rotile şi a unui baston din cauza unei suferinţe la genunchi, a stat alături de persoanele invitate în sala încăpătoare pentru audienţe de la Vatican unde acestea au fost servite de ospătari voluntari.Oaspeţii Papei au fost aduşi la Vatican de grupuri caritabile care îi ajută zilnic.

Anterior, la omilia Sfintei Liturghii celebrată în aceeaşi zi în bazilica Sf. Petru, unde multe dintre aceste persoane au ocupat primele rânduri, pontiful a făcut apel la oamenii care sunt mai norocoşi "să străpungă acea surzenie interioară care ne împiedică să auzim strigătul înăbuşit de durere al celor mai slabi" din societate, scrie Reuters.

Papa a stabilit această zi în 2016 pentru a atrage atenţia asupra sărăciei, în special în naţiunile înstărite. Parohii catolice şi grupuri din întreaga lume organizează în această zi evenimente pentru ajutorarea persoanelor sărace din comunităţile locale.