Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ANM: Cod galben de ploi în București și 14 județe

ploi.jpg

Sursa imaginii: 
pexels.com

Meteorologii au emis duminică o avertizare cod galben pentru ploi valabilă în 14 județe din România, inclusiv în București, începând de la ora 10.00 și până luni, la ora 10.00. În același timp, intră în vigoare și un cod galben de ninsori, la o zi după ce a fost emisă o avertizare similară.

ANM transmite că va ploua în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane, până la altitudini de 1.700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse – 50 l/mp. Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15-20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, inclusiv vijelie.

Totodată, ANM a emis alte două coduri galbene, de ninsori moderate și intensificări ale vântului, care vor intra însă în vigoare luni, 21 noiembrie, la ora 5 dimineața și vor dura până la ora 18.00. „Va ninge la altitudini de peste 1.500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei și se va depune strat nou de zăpadă în jurul a 10 cm. Totodată, în zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei”, anunță ANM. 

Sudul Olteniei și Dobrogea se află sub cod galben de vânt, în timp ce celelalte zone marcate cu galben se află sub avertizare de ninsori, luni, 21 noiembrie, între orele 5.00 și 18.00 De asemenea, vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55-60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45-55 km/h.