Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România, în top 10 cele mai bune țări din lume pentru extinderea afacerilor la nivel global (studiu)

afaceri.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

România se află în top 10 cele mai bune țări din lume pentru extinderea afacerilor la nivel global, arată datele publicate recent de compania globală de resurse umane și salarizare Remote. 

Un studiu recent al PWC arată că aproape jumătate dintre directorii financiari ai companiilor sunt în prezent în curs de a-și extinde activitatea pe piețele externe (sau intenționează să facă acest lucru în curând). Pentru a-i ajuta pe proprietarii de afaceri să înțeleagă care sunt țările cu cel mai atractiv potențial de expansiune internațională, compania de resurse umane și salarizare Remote a analizat care sunt cele mai bune țări din lume pentru extinderea afacerilor. Au fost analizate 100 de țări cu cele mai mari PIB-uri din lume, potrivit economedia.ro.

SUA are de departe cel mai mare număr de start-up-uri (73.553) dintre toate țările analizate dar și unul dintre cei mai scurți timpi necesari pentru a începe o afacere- 4 zile.

A doua locație de pe listă este Singapore, o țară cu o producție de afaceri foarte mare. De asemenea, are cea mai mare viteză a internetului de bandă largă de pe listă.

Irlanda ocupă locul al treilea pe listă, cu cea mai mare rată de creștere anuală dintre toate țările din top 20 (13,5%).  Alte țări europene, Danemarca și Ungaria ocupă locurile patru și cinci.

România se află pe locul 7 la nivel mondial, cu 263 de start-up-uri înregistrate în studiu, un impozit mediu, de 16%, pe profiturile corporative, dar un număr relativ mare de plăți de impozite (14) în fiecare an. Prin comparație, în Hong Kong, companiile trebuie să facă doar 3 plăți în fiecare an. V

iteza internetului în România este mai mare decât cea din SUA și aproape dublă față de Irlanda. Este nevoie de aproximativ 20 de zile pentru a începe o afacere în România, cea mai lungă perioadă din toate primele 10 țări. Cu toate acestea, costă doar 38 de dolari pentru a face acest lucru, România fiind de departe cel mai ieftin loc pentru a deschide o afacere.