Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Orașul ucrainean Herson a rămas fără energie electrică în urma bombardamentelor

kerson.png

Locuitorii din Herson, prima capitală regională cucerită din Ucraina de către Rusia protestează împotriva ocupației rusești, 5 martie 2022.
Sursa imaginii: 
© Twitter @ukraine_world via rfi.fr

Orașul ucrainean Herson, eliberat recent, a rămas fără alimentare cu energie electrică în urma bombardamentelor intense ale forțelor ruse, a declarat joi guvernatorul regional.

Herson, care a îndurat săptămâni întregi fără utilități de bază, cum ar fi apa curentă și electricitatea, și-a recăpătat parțial alimentarea cu energie electrică săptămâna trecută, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul.


 

Guvernatorul regiunii Herson, a dat vina pe bombardamentele rusești pentru noua întrerupere a curentului electric și a declarat pe Telegram că lucrătorii din energie intervin pentru a remedia problema, relatează Reuters.


 

După ce au trăit sub ocupație rusă timp de aproape 9 luni, locuitorii din Herson se confruntă acum cu pericolul unor bombardamente regulate în unele părți ale orașului din partea trupelor rusești care s-au retras doar pe partea opusă a râului Dnipro.


 

Alte orașe ucrainene suferă întreruperi de energie electrică în urma atacurilor aeriene rusești.


 

Statul Major General ucrainean a declarat că numărul soldaților ruși și al echipamentelor militare a scăzut în Oleshky, un oraș situat nu departe de Herson, pe partea controlată de Rusia a râului Nipru.