Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Programul Operaţional de Sănătate, în valoare de 3,6 miliarde de euro, aprobat de CE. Banii, pentru finanţarea serviciului public de sănătate din România

marcel_bolos.jpeg

Marcel Boloș. ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Boloș

Comisia Europeană a aprobat Programul Operaţional de Sănătate, cu o valoare de 3,6 miliarde de euro, destinat în premieră finanţării serviciului public de sănătate din România. „Este un program operaţional foarte important pentru serviciul public de sănătate al României. ”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În categoria priorităţilor susţinute în Programul Operaţional de Sănătate se încadrează serviciile de prevenţie medicală, a anunțat ministrul Marcel Boloș, marți, într-o conferință. Peste 800.000 de beneficiari, cu un buget de 370 de milioane de euro, vor putea să apeleze la serviciile de prevenţie medicală pentru detectarea timpurie a cancerului de col uterin, cancerului de sân, cancerului colorectal şi, în premieră, a altor două forme de cancer, respectiv cel pulmonar şi de prostată.

Marcel Boloș a mai precizat că Programul Operaţional de Sănătate prevede, printre altele, atât investiţii pentru dotarea spitalelor cu echipamente medicale, dar şi fondurile necesare finalizării spitalelor regionale. 

Ministrul a mai precizat că, în premieră, există un buget special alocat pentru componenta de oncologie.„Sunt bugete care sunt mai mult decât generoase şi care ar trebui să se finalizeze printr-un impact pozitiv asupra accesibilităţii populaţiei la serviciile medicale, dar şi a calităţii actului medical”, a adăugat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene.