Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendiu de proporții la un centru comercial de lângă Moscova

incendiu_mall_moscova.jpg

Incendiu la un centru comercial de lângă Moscova, 9 decembrie 2022
Sursa imaginii: 
captura video Telegram / AFP via rfi.fr

Pompierii ruşi încearcă să stingă un incendiu izbucnit în noaptea de joi spre vineri într-un centru comercial de la periferia Moscovei, care a cuprins o suprafață de cca 7.000 de metri pătraţi, au anunţat serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă, potrivit AFP și Agerpres.

Video aici

Incendiul face ravagii în centrul comercial Mega Himki, oraş din regiunea capitalei ruse Moscova, situat la şapte kilometri de aeroportul internaţional Şeremetievo.

"Pompierii combat un incendiu pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi în regiunea Moscovei... Din cauza prăbuşirii acoperişului, focul s-a răspândit instantaneu pe o zonă vastă", a anunţat pe Telegram Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Media rusă a anunţat că incendiul a cauzat moartea unei persoane, însă autorităţile nu au confirmat deocamdată acest bilanţ.

Serviciile ruse pentru situaţii de urgenţă suspectează că un "act criminal" este la originea acestui vast incendiu. "Acţiuni deliberate, precum un incendiu criminal, sunt luate în considerare", informează agenţia rusă Interfax, preluată de AFP.

La rândul său, agenţia Sputnik, preluată de asemenea de agenţia de presă franceză, a precizat că un act criminal este "una dintre principalele explicaţii" luate în considerare pentru uriaşul incendiu.

Ulterior, agenţiile de presă de stat au evocat o încălcare a normelor de securitate drept posibilă cauză a incendiului.