Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primul Centrul de Angajabilitate Francofonă din România, deschis la USAMV Cluj-Napoca

dsc_7454.jpg

Festivitatea de inaugurare a Centrului de Angajabilitate Francofonă din cadrul USAMV Cluj-Napoca
Festivitatea de inaugurare a Centrului de Angajabilitate Francofonă din cadrul USAMV Cluj-Napoca
Sursa imaginii: 
dr. Sorina Dârjan/USAMV Cluj-Napoca

Primul centru de formare, integrare profesională și sprijin pentru tinerii antreprenori din România, numit Centrul de Angajabilitate Francofonă a fost deschis în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. 

Creat cu sprijinul și în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei în Europa centrală și orientală, acest centru se adresează tuturor studenților francofoni care doresc să beneficieze de un spațiu foarte bine dotat din punct de vedere tehnologic pentru stimularea creativității și abilităților antreprenoriale. 

”Studenții vor fi mentorați în vederea creării de întreprinderi, punerii în practică a ideilor lor de afaceri, dezvoltarea unor competențe de comunicare, în general competențe transversale”, a declarat profesorul univeristar Cristina Pocol, coorodonatorul centrului.

Centre de Employabilite Francofone își propune să îi însoțească pe studenții francofoni în eforturile lor de a deveni tineri antreprenori. De asemenea, formatorii îi vor sprijini cu sfaturi și informații utile pentru o mai bună orientare profesională și îi va îndruma să își găsească cât mai rapele un loc pe piața muncii.

”În curând vom fi 700 de milioane de vorbitori de limba franceză la nivel mondial, dublu față de vorbitorii de limba germană, un argument foarte puternic pentru părinți de tineri, de elevi, de studenți să insiste pentru a include limba franceză printre cursurile copiilor lor, pentru că, probabil, acesta va fi un atu care va face diferența între copii lor și alți contracandidați la posturi în companii”, a declarat Georgeta Moldovan, formator al Centrului de Angajabilitate Francofonă, deschis la Cluj.

Centrul de Angajabilitate Francofonă va funcționa, de anul viitor, la etajul 5 al bibliotecii Univdersității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.