Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


China apelează la lămâi, piersici și medicina tradițională în urma valului de Covid

fda-advisory-no.2020-767.jpg

medicina traditionala chinezeasca
Compania Shijiazhuang Yiling Pharmaceutical, care produce popularul tratament pe bază de plante Lianhua Qingwen, a urcat cu 184% la începutul lunii decembrie față de anul precedent.
Sursa imaginii: 
www.fda.gov

Cazurile de Covid în China au înregistrat o creștere bruscă în urma relaxării regulilor de toleranță zero, ceea ce a determinat și o creștere a prețurilor la medicamentele tradiționale chinezești și la lămâi, scrie CNBC citat de Mediafax.

În această lună, un magazin alimentar din Beijing a cerut 13 yuani (1,86 dolari) pentru două lămâi, ceea ce reprezintă aproximativ dublul prețului obișnuit, relatează postul american.

Și conservele de piersici înregistrează o creștere a cererii. Fresh Hippo, comerciant electronic deținut de Alibaba, a raportat că vânzările de piersici galbene la conservă au crescut cu aproape 900% de la o săptămână la alta.

Acțiunile companiilor farmaceutice chineze implicate în producția de medicamente tradiționale au atins la începutul, acestei luni cele mai ridicate niveluri din ultimul an, ca urmare a unei creșteri a numărului de cazuri de Covid și a aprobării de către oficiali a remediilor pe bază de plante.

Președintele Spitalului de Medicamente Tradiționale Chinezești din Beijing, Liu Qingquan, a declarat într-o ședință de informare din decembrie că medicina tradițională chineză, dacă este administrată împreună cu remediile occidentale, „are un efect foarte bun" în stimularea funcțiilor gastrointestinale, precum și în tratarea febrei și a altor simptome legate de tulpina Omicron.

În ultimele câteva săptămâni, autoritățile guvernamentale locale și centrale din China au renunțat la măsurile draconice de tip "zero-Covid" care, printre altele, au impus oamenilor să stea acasă și multor firme să funcționeze, în mare parte, de la distanță.

Luni, China a anunțat că, începând de anul viitor, călătorii care sosesc în China continentală nu mai trebuie să intre în carantină la sosirea pe continent.