Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Expert: Covid lovește din plin China deoarece populația nu este imunizată și a stat prea mult în carantină

ap22361335843781.jpg

Covid lovește China
Din cauza carantinei de 3 ani, China se confruntă abia acum cu valurile epidemice pe care restul lumii le-a trecut deja.
Sursa imaginii: 
Associated Press

Sute de milioane de oameni s-ar fi putut infecta cu Covid 19 în luna decembrie, a scris de curând presa internațională, citând estimări interne de la cei mai importanți oficiali din domeniul sănătății din China, sub rezerva anonimatului. Deși cifrele nu pot fi confirmate deocamdată în mod oficial, China recunoaște că se confruntă cu un puternic val de infectări după ce a ridicat recent restricțiile în urma protestelor de amploare a populației chineze.

Autoritățile de la Beijing au impus timp de aproape 3 ani o politică extrem de contestată – 0 cazuri de Covid, prin închiderea în casă a populației. Ce se întâmplă acum în China poate fi comparat cu efectul unui baraj care a cedat sub greutatea apei, spune la RFI Șefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford.

 Populația chineză nu a fost imunizată nici natural, prin expunere treptată, nici cu vaccinuri eficace, așa încât trece abia acum prin valurile de îmbolnăviri pe care restul lumii le-a depășit deja. Situația este, însă, periculoasă pentru tot globul dacă, în acest context, vor apărea tulpini agresive.

Potrivit lui Stefan Dascălu, China a aprobat până acum 8 vaccinuri contra Covid 19.