Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Italia impune testarea obligatorie COVID-19 pentru toate persoanele sosite din China

pasaport_calator_aeroport.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com/JoshuaWoroniecki

Italia a decis miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China, ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după relaxarea bruscă a restricţiilor, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

Măsura testării obligatorii COVID-19, pentru toate persoanele sosite din China, "este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat ministrul italian al sănătăţii.

Regiunea Lombardia din nordul Italiei şi aeroportul Fiumicino din Roma au anunţat, înaintea deciziei oficiale a guvernului italian, decizia de a impune testarea pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor veniţi din China.

China se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19 după relaxarea restricţiilor determinată de protestele împotriva măsurilor antiepidemice care durează de trei ani şi au provocat o stare de saturaţie în rândul populaţiei.

Autorităţile chineze nu mai publică în prezent date despre numărul îmbolnăvirilor şi au schimbat metodologia de contabilizare a deceselor, astfel că numai decesele provocate de o insuficienţă respiratorie cauzată de COVID-19 sunt considerate decese asociate acestei boli.