Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Schimbări în conducerea caselor de modă Christian Dior Couture și Louis Vuitton

dior.jpg

Delphine Arnault, la Paris, 20 ianuarie 2012
Sursa imaginii: 
© Alexander Klein / AFP via France24

Delphine Arnault, fiica miliardarului Bernard Arnault, este noul CEO al casei Christian Dior în timp ce Pietro Beccari, care se afla în această funcție, va prelua conducerea casei Louis Vuitton, cel mai cunoscut brand de lux la nivel mondial, a anunțat miercuri grupul LVMH într-un comunicat.

Delphine Arnault, în vârstă de 47 de ani, a fost până acum director general adjunct al casei Louis Vuitton, responsabilă cu supervizarea producției din 2013, după ce a lucrat la Christian Dior timp de doisprezece ani.

„Numirea Delphinei Arnault marchează continuarea unui drum de excelență în modă și marochinărie. Sub conducerea ei, vânzarea produselor a progresat considerabil, permițând brandului să doboare record după record. Atenția sa și experiența incomparabilă sunt atuuri decisive pentru dezvoltarea Christian Dior”, a estimat tatăl său, citat în comunicatul de presă.

Cei cinci copii ai omului de afaceri Bernard Arnault lucrează în grupul LVMH: pe lângă Delphine, Antoine, fiul cel mare, a fost numit în decembrie anul trecut director general al Christian Dior SE, care ține de LVMH, dar și vicepreședinte al consiliului de administrație al companiei. De asemenea, este director general al Berluti, președinte Loro Piana, director de imagine și mediu al grupului LVMH și director al LVMH.

Alexandre Arnault este, la rândul său, vicepreședinte executiv al retailerului de bijuterii de lux Tiffany. Frédéric este CEO al Tag Heuer, iar Jean este director de marketing și dezvoltare de ceasuri pentru Louis Vuitton.

În ceea ce privește numirea lui Pietro Beccari, Bernard Arnault a vorbit miercuri despre „munca sa excepțională din ultimii cinci ani” la Dior. Potrivit acestuia, „nu există nicio îndoială că va conduce Louis Vuitton către o și mai mare dezirabilitate și succes”.

De asemenea, miliardarul a lăudat „munca extraordinară” desfășurată de Michael Burke după zece ani în fruntea Louis Vuitton, ceea ce a reușit ca brandul „să mărească diferența față de concurență”.

„Pe lângă Louis Vuitton, a reușit să susțină cu succes integrarea [companiei de bijuterii] Tiffany în grup”, a adăugat miliardarul citat în comunicatul de presă, precizând că domnul Burke va prelua „noi funcții direct” de la el.

Bernard Arnault, în vârstă de 73 de ani, deține de scurt timp, împreună cu familia sa, cea mai mare avere din lume, înaintea lui Elon Musk, șeful Tesla, SpaceX și Twitter, potrivit clasamentului Forbes.

 

Traducere de Eremia Iulia Maria, după articolul publicat de France 24