Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Sănătății: O nouă sesiune de rezidențiat, în luna mai

conf_rezidentiat.jpeg

Sursa imaginii: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

O nouă sesiune a concursului de rezidențiat va fi organizată în luna mai, a anunțat marți Ministerul Sănătății. Vor fi scoase la concurs 628 de locuri și posturi, rămase neocupate în sesiunea din noiembrie, transmite instituția. 

Ministrul Sănătății a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidențiat în data de 14 mai 2023. Această sesiune se va desfășura împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. Concursul va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie și va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.

Alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.“Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare.”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila. Lista locurilor și posturilor disponibile se regăsește pe site-ul rezidentiat.ms.ro. 

Rezultatele examenului de rezidențiat din 2022 au fost mai slabe decât cel din anul trecut, principala surpriză fiind neocuparea tuturor locurilor și posturilor scoase la concurs la domeniul medicină generală. În schimb, la domeniile farmacie și medicină dentară, mulți dintre cei care au promovat examenul nu au prins loc sau post. Colegiul Farmaciștilor București a solicitat oficial majorarea numărului de locuri la rezidențiat pentru domeniu farmacie.