Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Posibile cauze ale prăbușirii elicopterului în care se afla ministrul ucrainean de interne

kiev_elicopter.jpg

Clădire avariată de prăbușirea elicopterului, lângă Kiev, Ucraina, 18 ianuarie 2023
Sursa imaginii: 
© Valentyn Ogirenko, Reuters via France 24

Nou scenariu legat de motivul prabusirii elicopterului in care se afla conducerea ministerului de interne ucrainean.

Publicația locală Strana citeaza o sursă din ministerul de interne potrivit căreia, la baza accidentului în care a murit ministrul de resort ucrainean s-ar afla o eroare de pilotaj din cauza ceții dense.

Pilotul elicopterului zbura prea jos în condiții de vizibilitate limitată și a observat prea târziu o clădire înaltă. După ce a văzut clădirea, pilotul a făcut un viraj brusc și aeronava a căzut peste o grădiniță din apropiere. Potrivit unei surse din Ministerul Afacerilor Interne din Ucraina, pilotul a ales această rută din cauza temerilor de atacuri cu rachete din Belarus.  Presa ucraineană scrie că aceasta ar fi concluzia anchetei preliminare. Din anchetă reiese și că luminile de avertizare de pe clădire au fost oprite din cauza întreruperilor de curent.

Pe 18 ianuarie un elicopter al Serviciului de Stat Ucrainean pentru Situații de Urgență, care transporta oficiali de rang înalt ai Ministerului de Interne ucrainean, s-a prăbușit peste o grădiniță din Brovari. 14 persoane, inclusiv copii, au murit, iar alte 25 de persoane au fost rănite.