Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Papa Francisc: "Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte"

papa_francisc.jpg

Papa Francisc în timpul unei slujbe la Basilica Sf petru, Vatican, 15 noiembrie 2020
Sursa imaginii: 
REUTERS/Remo Casilli via rfi.fr

"Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte", spune Papa Francisc, într-un interviu pentru Associated Press.

 

În interviul acordat agenției americane au fost abordate mai multe subiecte, printre care și problema homosexualității.

Papa Francisc a criticat legile statelor care incriminează homosexualitatea, numindu-le "nedrepte". El spune că " Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt". El a făcut apoi apel la episcopii catolici să primească persoanele LGBTQ în biserică: "A fi homosexual nu este o crimă", a spus Papa Francisc, potrivit Mediafax.ro.

În ce privește episcopii, a adăugat el, poate că aceștia ar avea nevoie de un proces de schimbare pentru a recunoaște demnitatea tuturor: "Acești episcopi trebuie să facă un proces de convertire și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi".

Papa Francisc a vorbit și despre starea sa de sănătate, spunând că diverticuloza, pentru care a fost operat de urgență în iulie 2021, a "revenit".

În ceea ce privește durerea de la genunchi, mica fractură osoasă cauzată de o căzătură s-a vindecat din fericire fără intervenție chirurgicală, după ce a fost supus unei terapii extinse cu laser: "S-ar putea să mor mâine, dar este sub control. Sunt sănătos", a spus Papa Francisc.

De asemenea, el a informat că nu a luat niciodată în considerare emiterea unor reguli care să reglementeze viitoarele demisii papale și că intenționează să continue cât mai mult timp posibil ca episcop al Romei: "Am o stare de sănătate bună. Pentru vârsta mea, sunt normal”.