Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alerte de raid aerian, în mare parte a Ucrainei

alerte_raid_aerian_ucraina.jpg

Autoritățile ucrainene se tem că rachetele rusești vor viza din nou blocuri de locuințe
Autoritățile ucrainene se tem că rachetele rusești vor viza din nou blocuri de locuințe
Sursa imaginii: 
AP Photo/Daniel Cole

Alerte de raid aerian au fost declanşate joi dimineaţă în cea mai mare parte a Ucrainei. Autorităţile avertizează asupra unui nou atac cu rachete din partea Rusiei.

ACTUALIZARE 10.33: Rachete rusești au lovit mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv Vinița, a anunțat joi un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene, transmite agenția Reuters, citată de HotNews.

 

ACTUALIZARE 10.18: Purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene din Ucraina anunță că sunt așteptate circa 30 de rachete lansate deja de Rusia în mai multe zone.

 

Aviaţia rusă și-a intensificat activitatea, potrivit autorităților din Ucraina.

Între timp, în Marea Neagră se află trei nave în larg, cu o capacitate totală de 20 de rachete.

Populația a fost îndemnată de autorităţile ucrainene să nu ignore alerta aeriană şi să se ascundă în adăposturi. ”Chiar acum ar putea avea loc un nou posibil atac masiv cu rachete. Asistăm la o intensificare a activităţii aviaţiei strategice a inamicului, din direcţia Mării Caspice”, anunță o purtătoare de cuvânt a Grupului de operaţiuni Sud.

 

Blindate grele pentru Ucraina – un moment decisiv în evoluția războiului?

 

Compania de electricitate DTEK a întrerupt de urgenţă energia electrică în capitala Kiev şi în regiunile Odesa şi Dnipropetrovsk, din cauza pericolului de atac cu rachete.

Forţele ruse au lansat în noaptea de miercuri spre joi un atac masiv cu drone kamikaze asupra Ucrainei. Atacul a vizat în special Kievul şi regiuni din centrul ţării. Apărarea antiaeriană a doborât 24 de drone.