Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cod galben de ploi, ninsori și viscol, în mare parte a țării. Zăpadă, în București

cod_galben_ninsori_viscol.jpg

ANM anunță câteva zile de ninsori
ANM anunță câteva zile de ninsori
Sursa imaginii: 
pixabay.com

ANM a emis joi două coduri galbene de ploaie, ninsoare şi viscol, valabile în cea mai mare parte a ţării, până sâmbătă seară.

Prima avertizare de tip cod galben e valabilă de joi seară până vineri dimineață.

ANM prognozează cantităţi însemnate de precipitaţii, polei, viscol în Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi intensificări ale vântului.

În Oltenia, local în Muntenia şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi precipitaţii însemnate cantitativ şi se vor acumula cantităţi în general de 25-40 l/mp.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov şi în Bucureşti vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar local se va forma polei, anunță ANM.

În Carpaţii Meridionali şi de Curbură va ninge şi vor fi intervale cu viscol, cu rafale de peste 50-70 km/h şi vizibilitate scăzută.

 

Italia. Un raport al unor cercetători italieni arată cum a evoluat stratul de zăpadă din Munții Alpi în ultimii 600 de ani

 

Al doilea cod galben este valabil de vineri dimineață până sâmbătă seară. Sunt aşteptate cantităţi importante de precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare, viscol şi vânt puternic.

În Dobrogea, Muntenia, Carpaţii Meridionali şi local în sudul Moldovei şi în Carpaţii Orientali se vor acumula în general 25-40 l/mp.

În zonele joase din Muntenia şi Moldova, la început vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă.

În Dobrogea, vineri, vor fi mai ales ploi, care se vor transforma ulterior în lapoviţă şi ninsoare.

În Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va continua să ningă şi vor mai fi intervale cu viscol şi vizibilitate scăzută, spun meteorologii.

În București va ploua și va fi lapoviță până vineri. Ulterior, până duminică, va ninge, stratul de zăpadă urmând să ajungă la 15 centimetri.