Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trei morți și peste 800 de răniți în urma unui cutremur care a lovit nord-vestul Iranului

cutremur.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com

Un seism cu magnitudinea 5,9 s-a produs sâmbătă seara într-o regiune muntoasă din nord-vestul Iranului, în apropiere de graniţa cu Turcia, informează AFP.

Seismul s-a produs la ora locală 21:44 (18:14 GMT) în oraşul Khoy din provincia iraniană Azerbaidjanul de Vest, situată în nord-vestul ţării, potrivit Centrului seismologic al Universităţii din Teheran. Trei persoane au murit, iar numărul răniţilor a fost estimat la 816 de către guvernatorul provinciei, Mohammad Sadegh Motamedian, citat de agenţia Irna. 

Casele din 70 de sate au fost avariate între 20% şi 80%, iar pagubele produse în zonele urbane au fost mai mari decât la cutremurele care au lovit anterior regiunea, a precizat Motamedian. Peste 20 de replici au provocat panică în rândul locuitorilor, care şi-au părăsit casele în pofida condiţiilor de iarnă.

Cel mai grav cutremur înregistrat în Iran  a avut magnitudinea 7,4. A  avut loc în 1990, provocând moartea a 40.000 de persoane în nordul ţării şi rănirea a altor 30.000. Jumătate de milion de oameni au rămas atunci fără adăpost, potrivit.