Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicuşor Dan: Ne confruntăm cu un val de câini abandonaţi

nicusor_dan_.png

Sursa imaginii: 
RFI Romania

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat luni că, în ultima perioadă, a fost observată o creştere a numărului de câini abandonaţi de proprietari.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, prima după ce o femeie a fost omorâtă de câini la Lacul Morii, edilul general a apreciat că "acest val" de abandonuri ar putea fi determinat de teama proprietarilor că vor fi amendaţi pentru faptul că nu şi-au microcipat şi sterilizat câinii.

Primarul Nicușor Dan a dat asigurări că proprietarii de câini nu vor fi amendaţi până ce nu le va fi oferită ocazia de a microcipa şi steriliza în mod gratuit câinii respectivi. Astfel, vor fi sancţionaţi doar pe cei care se opun microcipării şi sterilizării.Nicuşor Dan a menţionat că în proiectul de buget al Capitalei, care va fi supus vineri votului în CGMB, va fi propusă o sumă "consistentă" pentru microcipări şi sterilizări gratuite, dar şi pentru extinderea capacităţilor din adăposturile de câini. 

Nicușor Dan, întrebat dacă va demisiona: Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat

Nicuşor Dan spune, întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce o femeie a murit ucisă de câini, că are un mandat de care încearcă să se țină.

„Eu am un mandat pe care bucureştenii mi l-au dat şi încerc zi de zi să mă ţin de acest mandat”, a răspuns primarul general al Capitalei, întrebat dacă s-a gândit la demisie după ce Ana Oros a murit ucisă de câini, în zona Lacul Morii.

Primarul Capitalei a venit cu explicații la  9 zile de la decesul femeii și, întrebat despre acest interval de timp, a spus: „ca să verificăm o instituţie publică trebuie să ne uităm în documente. Sunt mii de documente. Trebuie să ne uităm pe sesizări şi cum s-a răspuns. Sunt multe instituţii implicate, responsabile şi trebuie să evaluăm acest întreg peisaj”.