Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicolae Ciucă: ”Intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor ”

nicolae_ciuca_5.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Nicolae Ciuca/FB

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat o serie de măsuri stabilite împreună cu ministrul de Interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, pentru a veni în ajutorul românilor afectați de zăpadă și viscol.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, premierul Nicolae Ciuca a spus: „Monitorizăm situația generată de fenomenele meteorologice periculoase din această perioadă și continuăm să intervenim în sprijinul cetățenilor care au nevoie de ajutor. „Am stabilit împreună cu ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, și cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretarul de stat Raed Arafat, o serie de măsuri pentru optimizarea misiunilor de răspuns, la nivel național”, a adăugat el. Astfel, forțe ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, polițiști, jandarmi - , alături de serviciile de Ambulanță, Salvamont, precum și personal specializat din cadrul Administrației Drumurilor sunt în misiune pentru deblocarea traficului rutier pe drumurile blocate și pentru sprijinirea oamenilor.

 

Mijloacele si echipamentele sunt operative și, în 14 județe, au fost activate Centrele Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență. „Suntem în legătură și cu autoritățile locale pentru a răspunde solicitărilor semnalate de cetățeni și, la nevoie, echipaje de salvatori, cu tehnică aflată în dotare să se deplaseze în sprijinul acestora. Totodată, la nivelul Guvernului am luat măsuri pentru asigurarea energiei necesare consumului cetățenilor și mediului de afaceri. Avem rezervele necesare de gaze naturale pentru a trece cu bine iarna. Gradul de umplere a depozitelor este astăzi la peste 62% din capacitate, ceea ce asigură consumul necesar populației și economiei, indiferent de condițiile meteorologice ale acestei ierni”, a mai spus Ciucă.