Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un val de ger cuprinde România

ger.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com

Meteorologii au emis un nou cod galben de viscol și ninsori la munte și în partea de est a țării, unde vântul va bate cu peste 70 km/h, iar zăpada va împiedica vizibilitatea. De asemenea, întreaga țară va fi acoperită de un val de frig, cu temperaturi care pot coborî până la -20 de grade Celsius.

Este cod galben de viscol în Carpații Meridionali și Orientali. Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali, în intervalul de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20 În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60...70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

Este cod galben de viscol în Moldova, Muntenia și Dobrogea. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, în intervalul 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20 În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.

Avertizare de ger

Pe lângă codurile de viscol, meteorologii mai avertizează că întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri, 10 februarie. În intervalul menționat vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -14 și -4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig.