Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consolidarea cooperării româno-franceze în domeniul învățământului bilingv

ambasadoare_franta_educatie.jpg

Ministrul român al educației, doamna Ligia Deca (stânga) și E.S. Doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze în România, București, 6 februarie 2023
Sursa imaginii: 
Facebook / Ministerul Educației

Consolidarea cooperării în domeniul învățământului bilingv, prin extinderea rețelei de licee bilingve și formarea cadrelor didactice a fost una din principalele teme de discuții din cadrul întrevederii de ieri dintre Ministrul Educației, Doamna Ligia Deca, și E.S. Doamna Laurence Auer, Ambasadorul Republicii Franceze la București, transmite Ministerul Educației.

Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre dezvoltarea cadrului juridic, prin elaborarea unui document de cooperare bilaterală în domeniul educației precum posibilitățile de relansare a cooperării în domeniul învățământului profesional și tehnic, cu o mai bună implicare a operatorilor economici francezi prezenți în România.

S-a discutat de asemenea despre soluții concrete privind modalitățile de certificare și de recunoaștere a competențelor lingvistice dobândite de elevi, în acord cu recomandările europene, în urma susținerii probelor de Bacalaureat la două limbi străine de circulație internațională.

S-au stabilit mai multe măsuri privind o mai bună promovare a filierelor universitare francofone din România, inclusiv pe portalul https://studyinromania.gov.ro/.