Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rafinăria Petrobrazi, amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru poluarea aerului

petrobrazi-petrom-installation.jpg

Sursa imaginii: 
www.romania-insider.com

Comisarii de mediu din Prahova au amendat rafinăria Petrobrazi în urma unui control făcut după numeroase sesizări privind disconfortul olfactiv și a apariției unui trend de depășire a valorilor maxime la indicatorul hidrogen sulfurat.

Conform unui comunicat postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat o sancţiune de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.

 

"Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA). În cadrul controlului, aunță Agerpres, comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice. În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului", arată sursa citată.