Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cel puțin trei morți în urma unui atac armat la Universitatea de stat din Michigan

atac_michigan.jpg

Studenți din campusul Universității din Michigan evacuați în urma atacului armat din noaptea de 13 spre 14 februarie a.c.
Sursa imaginii: 
AFP - BILL PUGLIANO via rfi.fr

Cel puțin trei persoane au fost ucise și cinci rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul la Universitatea de stat din Michigan în noaptea de luni spre marți. Atacatorul s-a sinucis ulterior, a anunțat poliția americană, conform rfi.fr.

Chris Rozman, șef adjunct interimar al poliției universitare, a declarat că s-au tras focuri de armă în două clădiri ale universității, precizează sursa citată.

Poliția a găsit victime în ambele locații, a declarat Rozman reporterilor în cadrul unei conferințe televizate, la trei ore de la atac.

Rozman a confirmat că cel puțin cinci victime au fost transportate la spital, unele dintre ele cu răni care le puneau viața în pericol, iar poliția universitară a emis o actualizare pe Twitter la scurt timp după aceea, spunând că cel puțin alte trei persoane au fost ucise.

Studenții, cadrele didactice și rezidenții din cartierele din jurul campusului din East Lansing, la aproximativ 145 de km nord-vest de Detroit, au fost îndemnați de autorități să se „adăpostească imediat".

Universitatea de stat din Michigan este o importantă instituție publică de învățământ superior, al cărei campus emblematic din East Lansing adăpostește 50.000 de studenți. Poliția universitară a anunțat luni seară că toate cursurile și activitățile din campus vor fi suspendate în următoarele 48 de ore.

 

Cel mai sângeros atac armat într-o școală, în 2021, tot în Michigan

Violențele de luni seară au avut loc la aproximativ 14 luni de la un schimb de focuri de armă în masă, la 30 noiembrie 2021, la liceul Oxford din Oakland County, Michigan, la aproximativ 130 de km est de East Lansing, în care un elev de 15 ani a deschis focul cu un pistol semiautomat, reamintește Reuters.

Patru colegi de clasă au fost uciși, iar alți șase elevi și un profesor au fost răniți în acel atac, cel mai sângeros atac armat într-o școală din SUA în acel an.

Autoritățile au declarat că adolescentul suspect, care a pledat nevinovat la acuzațiile de crimă, a folosit o armă pe care părinții săi i-au cumpărat-o drept cadou de Crăciun, în ciuda semnelor că avea tulburări emoționale. Ambii părinți au fost acuzați de omor prin imprudență în acest caz.