Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pandemia COVID-19, provocată cel mai probabil de „un accident de laborator” (WSJ)

covid_spitale.jpg

Record de cazuri noi de Covid
Sursa imaginii: 
Facebook/Ro Vaccinare

 „Un accident de laborator” a fost, cel mai probabil, originea pandemiei de COVID-19, potrivit concluziilor Departamentului american al Energiei, relatează Wall Street Journal.

Un raport clasificat al serviciilor de informații furnizat Casei Albe și membrilor cheie ai Congresului arată că virusul SARS-Cov-2 s-a răspândit, probabil, din cauza unui incident într-un laborator chinez, a relatat duminică WSJ , potrivit Mediafax.ro.

Acum, punctul de vedere al Departamentului pentru Energie a ajuns în concordanță cu cel al FBI, care a concluzionat că un accident într-un laborator chinez a dus la răspândirea coronavirusurului care a declanșat pandemia de COVID-19. Cu toate acestea, deși noua concluzie a Departamentului Energiei a fost făcută pe baza unor noi informații, ea este în continuare privită cu "încredere scăzută". Purtătorul de cuvânt al Departamentului american pentru Energie a refuzat să discute orice detaliu al investigației, potrivit Wall Street Journal.

China continuă să nege orice afirmație conform căreia virusul ar fi provenit dintr-o scurgere de laborator și a sugerat, de asemenea, că acesta ar fi provenit din afara țării.