Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Continuă valul de concedieri la Twitter: Elon Musk a ordonat o nouă rundă de disponibilizări

twitter.jpg

Sediul Twitter din San Francisco, Statele Unite, 18 noiembrie 2022.
Sursa imaginii: 
© Carlos Barria, Reuters via France24

Continuă valul de concedieri în IT. Magnatul Elon Musk a ordonat  weekendul trecut o nouă rundă de reduceri de personal al Twitter. De masură au fost afecțati și cei mai importanți lideri ai companiei, în timp ce șeful platformei de socializare caută  soluții pentru a menține costurile sub control,  anunță Financial Times.  

Zeci de angajaţi au fost concediaţi weekendul trecut, din echipe precum cele de dezvoltare a produselor şi a afacerilor, iar unii au fost notificaţi prin e-mail şi blocaţi din sistemele companiei, au declarat mai multe persoane. Potrivit Mediafax, printre cei afectaţi de măsura în cauză se numără Esther Crawford, directorul de management al produselor Twitter, care a fost una dintre puţinele femei aflate la vârful companiei sub conducerea lui Musk, conducând noile iniţiative care aduc bani, precum serviciul de abonament Twitter Blue.

Se pare că numărul de angajaţi a scăzut cu peste 200 de persoane în sistemele sale interne, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune şi după cum a relatat pentru prima dată New York Times.

Mişcarea vine după ce, în noiembrie, Musk a concediat aproximativ jumătate din cei 7.500 de angajaţi ai Twitter şi a cerut tuturor celor rămaşi să se înscrie într-o cultură de lucru cu program prelungit „extrem de dur", „la intensitate ridicată".

 

Twitter a fost cumpărată de Musk pentru 44 de miliarde de dolari anul trecut şi a efectuat prima plată a dobânzii la datoria sa de 13 miliarde de dolari în ianuarie. Încă se află într-o situaţie financiară precară după ce veniturile sale au scăzut brusc, deoarece agenţii de publicitate au fugit de platformă din cauza abordării lui Musk privind moderarea conţinutului.