Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Dumitriu, psihoterapeut: "Incriminarea consumului de droguri nu este o soluție"!

marijuana.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Alina Dumitriu, psihoterapeut și fondatoarea ONG- ului Sens Pozitiv care promovează dreputurile omului și ajută persoanele infectate cu HIV, spune că promulgarea noii legi potrivit căreia posesia de droguri se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani nu va duce la scăderea numărului de consumatori și va aglomera inutil instanțele de judecată și penitenciarele. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia cultivarea, oferirea, vânzarea, distribuirea, procurarea, cumpărarea, deţinerea drogurilor de risc se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 10 ani. ONG-urile spun că legislația României trebuie alinată cu cea de la nivel european și să se urmarească o dezincriminare a consumului de droguri, nu neaparat legalizarea lor.  Alina Dumitriu, psihoterapeut și fondatoarea ONG- ului Sens Pozitiv care promovează dreputurile omului și ajută persoanele infectate cu HIV, spune că promulgarea noii legi nu va duce la scăderea numărului de consumatori și va aglomera inutil instanțele de judecată și penitenciarele. Alina Dumitriu arată că Romania nu stă deloc bine nici la capitolul prevenție ori când vine vorba de reabilitarea celor care sunt dependenți de droguri. În alte țări, prevenirea consumului de droguri începe incă din clasele primare iar măsurile punitive pentru consum sunt mult mai blânde in timp ce în România se vorbește despre stupefiante prin campanii care arată ca in anii ’80.

Alina Dumitriu, psihoterapeut și fondatoarea ONG-ului Sens Pozitiv a discutat despre această problemă cu Dan Andreșescu. Interviul poate fi ascultat aici:

 
Alina Dumitriu este psihoterapeut și director executiv al ONG-ului "Sens pozitiv"