Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O echipă consulară românească este așteptată în Bangladesh pentru a elibera 15.000 de vize pentru bengalezi care vor lucra in România

dispar_facilitati_constructii_surprindere.jpg

Sursa imaginii: 
Sursa foto: site FPSC

Pentru a-și acoperi deficitul forței de muncă, România va primi în acest an 100.000 de muncitori străini, inclusiv din Bangladesh. La Dhaka, o echipă consulară română va merge pentru a elibera pentru început 15.000 de vize  pentru a aduce muncitori de acolo în România. 

În Bangladesh, la Dhaka, o echipă consulară românească este așteptată să ajungă pentru a cere eliberarea a 15.000 de vize pentru muncitori bengalezi, dupa cum anunță purtătorul de cuvânt al ministrului de externe de la Dhaka, Seheli Sabrin, potrivit  Bdnews24.com Aceștia vor lucra în România, în special în construcții pentru a acoperi deficitul de forță de muncă de la noi. Ambasadorul Bangladeshului la București, Daud Ali,  declara la sfârșitul anului trecut, că România va primi în acest an 100.000 de muncitori străini, inclusiv din Bangladesh. Cristian Pârvan , președinte Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania Piarom, spune că economia unei țări se construiește cu oameni bine plătiți iar cei care lucrează în construcții merită cu desăvârșire acești bani. “Degeaba ai mari proiecte in desfasurare daca nu ai cu cine sa le faci”, spune Cristian Pârvan, iar ideea că antreprenorii români aduc forță de muncă străină pentru că nu vor să angajeze români este falsă!

Interviul cu Cristian Pârvan,  președinte Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania poate fi ascultat aici:

 
Interviu Cristian Pârvan, președintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din România