Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sâmbăta și duminica sunt cele mai bune zile pentru a rezerva bilete de avion online

airport.jpg

Cele mai ieftine zile în care se pot rezerva bilete de avion în România sunt duminica şi sâmbăta, iar cele mai scumpe miercurea si joia
Sursa imaginii: 
pixabay.com/ro/

Cele mai ieftine zile în care se pot rezerva bilete de avion în România sunt duminica şi sâmbăta, iar cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţi, arată datele statistice publicate de o platformă online de rezervări ale biletelor.

În schimb zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia.

 

Conform datelor companiei de rezervari online ale biletelor, preţul unui zbor Bucureşti(Otopeni) - Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro, în timp ce preţul unui zbor pe aceeaşi rută, dar cu plecare într-o zi de joi din aceeaşi săptămână, este aproape dublu: 74 de euro.

"Situaţia este valabilă şi pentru o altă destinaţie, un zbor Bucureşti - Milano într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro. Există, totodată, şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18:00 şi 20:00", mai arată analiza datele furnizate de vola.ro

De asemenea, cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans.

"Dacă le rezervaţi cu mai puţin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%. Pe de altă parte, cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile iulie, august şi septembrie, când preţurile medii per pasager pot depăşi 80 - 120 euro pentru un bilet de avion dus-întors".

Pentru cele mai ieftine bilete de avion, platforma de vanzare a biletelor  recomandă escale, bagaje de cabină şi zboruri dus-întors.

„În ciuda scumpirilor anunţate în acest an, cei care vor să călătorească în următoarea perioadă nu trebuie să fie descurajaţi. Aceştia trebuie să ştie că au la dispoziţie alternative pentru a explora în continuare lumea la preţuri accesibile. În primul rând, recomandarea de bază este să urmărească în mod constant promoţiile companiilor aeriene şi preţurile cele mai mici oferite de motorul de căutare al platformei”, se mai precizează în comunicat.

De asemenea, cei care  vor să călătorească pot găsi rapid zboruri ieftine şi prin intermediul Calendarului de Tarife, care afişează cele mai bune combinaţii de date de călătorie şi zboruri ieftine. Dacă datele de călătorie sunt flexibile, este recomandată şi opţiunea de +/- 3 zile, pentru că tarifele pot varia enorm inclusiv de la o zi la alta.

„Un alt truc la care pot apela călătorii este alegerea unor zboruri cu escală sau combinate, aşa cum se găsesc şi pe Vola.ro. Avantajul acestora este că pot fi mai ieftine cu până la 60% şi că oferă posibilitatea de a ajunge inclusiv în destinaţii spre care nu există linii directe din România. Secretul este să alegeţi un oraş cu un aeroport bine conectat, nod de legătură pentru multe alte destinaţii. De exemplu, un zbor direct Bucureşti – Frankfurt în luna aprilie costă 230 de euro, pe când un zbor cu escală, Bucureşti – Timişoara şi Timişoara – Frankfurt, costă 115 euro. Pe ruta Bucureşti – Barcelona, un zbor direct în aprilie costă 127 de euro. Prin comparaţie, un zbor spre Barcelona cu escală în Milano pentru aceeaşi dată costă 77 de euro”, mai arată analiza.

Totodată, pentru o călătorie mai ieftină, românii pot renunţa la bagajul la cală, care creşte semnificativ preţul total al biletului. Multe companii aeriene oferă posibilitatea achiziţiei unui bagaj de cabină mai mare, un troler care poate fi suficient pentru un sejur mai scurt. În cazul în care bagajul la cală este necesar, Vola.ro recomandă ca acesta să fie adăugat odată cu zborul, deoarece se poate scumpi cu 20-30% chiar de a doua zi.

De asemenea, cei care plănuiesc să călătorească în următoarea perioadă trebuie să aleagă, pe cât posibil, zboruri dus-întors, deoarece zborurile one-way cumpărate separat sunt mult mai scumpe.