Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Transporturilor a deschis o anchetă în cazul accidentului din Gara Galați

accident_galati.jpg

Sursa imaginii: 
Foto: Inquam Photos / Ovidiu Iordachi

În urma verificărilor preliminare efectuate de poliţişti în cazul accidentului feroviar de sâmbătă de la Galaţi, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor trei, s-a stabilit că acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva s-a accelerat brusc şi că el a încercat să acţioneze sistemul de frânare, dar nu a mai funcţiona.

Accidentul feroviar s-a produs sâmbătă seară, în Gara Galați, acolo unde primul vagon din trenul Regio 7576, care urma să se deplaseze spre Mărășești, a fost tamponat la cuplarea locomotivei la garnitură. Conductorul trenului, o femeie de 53 de ani, a murit la Spitalul Județean Galați. Alte trei persoane – mecanicul, șeful de tren și un călător – au fost transportate la aceeași unitate sanitară. În urma incidentului, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că „urmează o anchetă” și „decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranță al călătorilor, dar și al personalului CFR Călători”. La rândul său, Compania CFR face și ea anchetă, spune directorul  Valentin Preoteasa

Alte cercetări urmează să desfășoare și Autoritatea pentru Siguranță Feroviară a declarat directorul general Laurențiu Dumitru.

La rândul său, sindicatele feroviarilor dau vina pe conducerea instituției și acuza lipsa de implicare si a fondurilor ce trebuiau investiți în infrastructură. Rodrigo Maxim

Inspectoratul Teritorial de Muncă din Galați investighează cazul, care este încadrat ca accident de muncă mortal. Este al doilea accident feroviar, în numai două săptămâni, de la cel petrecut în gara Rosiori de Vede.