Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Militari din R.Moldova, România, SUA, Marea Britanie și Irlanda de Nord participă la exerciţiul JCET-2023

exercitii_ministerul_apararii.jpg

Sursa imaginii: 
Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Ministerul Apărării al R.Moldova anunță că militarii Armatei Naționale se vor antrena alături de colegii lor din România, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la exerciţiul multinațional ”JCET-2023” (Joint Combined Exchange Training). În acest sens, autoritățile îndeamnă cetățenii ”să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare”.

”În contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023”, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare”, este mesajul Ministerului Apărării de la Chișinău.

Exercițiul se va desfășura la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 27 martie-7 aprilie curent și își propune ”antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante”, susțin autoritățile moldovene.

Militarii din cele patru țări vor executa trageri de luptă avansate, paraşutări, exerciţii de antrenament în teren cu misiuni specifice. 

”Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023.  

Militarii din Batalionul cu Destinație Specială “Fulger” ai Armatei Naționale participă la acest exercițiu multinațional din anul 2009.