Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ana Morodan reţinută pentru 24 de ore

323463932_2344862542340776_5494862272688899691_n.jpg

Ana Morodan
Ana Morodan a fost testată pozitiv pentru consum de alcool si droguri la volan
Sursa imaginii: 
Ana Morodan/Facebook

Vloggeriţa Ana Morodan a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentată Parchetului, după ce marţi a provocat un accident de circulaţie, a refuzat să i se recolteze probe biologice şi, mai târziu în aceeaşi zi, a fost depistată de poliţişti în timp ce se afla la volan deşi i se suspendase permisul, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, Ana Morodan nu a oprit la semnalul polițiștilor marți, și-a continuat deplasarea și a lovit două autovehicule. În urma accidentului au rezultat pagube materiale.

Polițiștii i-au solicitat să fie testată atât pentru stabilirea prezenţei alcoolului în aerul expirat, cât şi pentru stabilirea preliminară a prezenţei în organism a substanţelor, dar Ana Morodan a refuzat.

Ca urmare, femeia a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, unde şi de această dată a refuzat.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 337 din Codul penal. Marţi seara, în jurul orei 22,20, poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, în timp ce desfăşurau activităţi de control în trafic, au oprit-o din nou pe Morodan.

"După stabilirea identităţii, s-au efectuat verificări cu privire la situaţia juridică a dreptului de a conduce, iar cu această ocazie s-a constatat faptul că femeia figura cu permisul de conducere reţinut ca urmare a dosarului de cercetare penală întocmit în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul penal", a transmis Brigada Rutieră.

Poliţiştii au procedat la testarea cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a relevat prezenţa în organism de substanţe psihoactive.

"Conducătoarea autovehicului a fost condusă la sediul INML în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea în concurs a infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 335 alin. 2 şi 336 alin.2 din Codul penal", a informat Brigada Rutieră.