Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS ar putea adăuga medicamentele împotriva obezității pe lista tratamentelor esențiale

cantar.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com/Joa70

Organizația Mondială a Sănătății ar putea adăuga medicamentele împotriva obezității pe lista medicamentelor esențiale. Aceasta este folosită pentru a ghida deciziile de achiziție ale guvernelor din țările cu venituri mici și medii, au declarat reprezentanții agenției ONU pentru Reuters.  

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății  vor analiza luna viitoare propunerea de a include medicamentele care combat obezitatea, în premieră, pe lista OMS. Lista actualizată a medicamentelor esențiale va fi publicată în septembrie, potrivit Mediafax. 

Solicitarea de a lua în considerare medicamentele pentru obezitate a fost înaintată de trei medici și un cercetător din SUA. Totuși, unii experți în sănătate publică avertizează față de introducerea unor medicamente ca soluție la o afecțiune complexă care nu este încă pe deplin înțeleasă.

„Obezitatea este o problemă de sănătate din ce în ce mai importantă în multe țări. Medicamentele pentru tratamentul obezității reprezintă doar un aspect al gestionării, desigur, iar prevenirea este, de asemenea, crucială", a declarat un purtător de cuvânt al OMS.

Peste 650 de milioane de adulți din întreaga lume sunt obezi, mai mult decât triplu față de rata din 1975, iar aproximativ alte 1,3 miliarde sunt supraponderali, potrivit OMS. 70% dintre aceștia trăiesc în țări cu venituri mici și medii.