Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Târg de Florii la Muzeul Naţional al Ţăranului Român

targ_de_florii.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/ Muzeul Național al Țăranului Român

Tradiţionalul Târg de Florii de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român se va desfăşura în perioada 7 şi 9 aprilie, între orele 10:00 şi 18:00, anunță organizatorii. 

"Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul Mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Naţional al Ţăranului Român ţine această sărbătoare şi îşi aşteaptă vizitatorii, timp de trei zile, la primul eveniment cu meşteri de peste an", a transmis, joi, MNŢR, potrivit Agerpres.ro.

Publicul este aşteptat cu ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, ţesături, jucării, podoabe, dar şi cu cozonaci şi prăjituri de casă, turtă dulce, miere de albine, polen şi propolis, ierburi de leac, pălincă şi dulceţuri.

De asemenea,vizitatorii sunt invitaţi să răsfoiască, să citească şi să-şi îmbogăţească biblioteca cu publicaţiile muzeului: cărţi cu teme etnologice, cărţi-obiect, albume ori revista "Martor".

Preţurile biletelor de intrare sunt următoarele: adulţi - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi şi studenţi, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau uşor - 3 lei. Biletele pot fi achiziţionate şi online pe booktes.com.