Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


India: 35 de oameni au murit după ce podeaua templului în care se aflau s-a prăbușit

accident_india.jpg

Forțele de ordine evacuează o victimă a accidentului de la templul hindus din orașul Indore, India, 30 martie 2023
Sursa imaginii: 
AFP via rfi.fr

Zeci de pelerini au căzut joi într-un bâoli, o fântână cu scări folosită pentru ritualuri religioase, dintr-un templu hindus din orașul Indore din statul Madhya Pradesh, după ce podeaua pe care se aflau a cedat. Bilanțul provizoriu al tragediei se ridică la 35 de morți, transmite rfi.fr care citează AFP.

"Treizeci şi cinci de persoane au murit. O persoană este încă dată dispărută. Operaţiunile de salvare continuă", a declarat Ilayaraja T, magistratul districtului Indore, precizează sursa citată.

Premierul Narendra Modi s-a declarat "extrem de îndurerat" de tragedie.

"Guvernul desfăşoară operaţiuni de salvare şi de ajutorare într-un ritm susţinut", a adăugat el. "Rugăciunile mele sunt alături de toţi cei afectaţi şi de familiile lor", a subliniat premierul.

Rudele victimelor vor primi despăgubiri de 200.000 de rupii (2.230 de euro), a precizat biroul lui Modi.

O anchetă privind acest accident a fost deschisă, a confirmat reporterilor Narottam Mishra, ministrul de Interne al statului Madhya Pradesh.

Un responsabil din cadrul poliţiei locale, Manish Kapooriya, a declarat pentru AFP că operaţiunile de salvare continuă, în timp ce supravieţuitorii au fost transportaţi la spital.

Imaginile difuzate de televiziuni i-au arătat pe salvatori instalând frânghii şi scări pentru a ajunge la persoanele căzute în fântână.

Templele din India sunt vizitate de numeroşi credincioşi cu ocazia festivalului Ram Navami, dedicat zeului hindus Rama.

În India, accidentele mortale sunt frecvente în locaşurile de cult în timpul festivalurilor religioase.

În 2016, cel puţin 112 persoane au murit când un depozit de artificii a explodat provocând un incendiu uriaş în apropierea unui templu hindus din statul Kerala.