Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Siria raportează atacuri ale Israelului în vestul țării. Cel puţin cinci militari au fost răniţi

autostrada-siria-pexels-ivan-omar-hassib-3743622.jpg

Vehicule militare pe drumul spre Alep, Siria
Sursa imaginii: 
Ivan Omar / Pexels

Armata israeliană a efectuat, duminică, noi bombardamente în Siria, vizând baze militare din provincia Homs, au declarat oficiali din cadrul Ministerului Apărării de la Damasc, citaţi de agenţia Reuters.

 

Atacurile aeriene israeliene au vizat poziţii militare situate în oraşul Homs şi la periferia acestuia, în vestul Siriei, potrivit oficialilor de la Damasc. Cel puţin cinci militari au fost răniţi şi s-au înregistrat daune asupra infrastructurii militare, au declarat oficiali locali.

Surse din cadrul serviciilor secrete occidentale au declarat că a fost atacată o bază militară situată în zona Palmyra, precum şi un aerodrom militar din Dabaa. În aceste zone este activ grupul militant şiit Hezbollah, dar sunt şi militari iranieni, trimişi pentru a ajuta Administraţia Bashar Al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste, transmite Mediafax.

Vineri, doi membri ai Gardienilor Revoluţiei din Iran au fost ucişi în urma unor bombardamente israeliene efectuate la Damasc.

Guvernul Israelului nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informaţiile privind atacurile din Siria.Armata israeliană efectuează frecvent bombardamente în Siria, vizând grupuri islamiste pro-iraniene sau transporturi de armament destinate grupului fundamentalist Hezbollah.