Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Din 11 mai se poate călători în Statele Unite fără vaccin împotriva COVID-19

steag_sua.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Statele Unite ridică din 11 mai obligativitatea de vaccinare împotriva COVID-19 care pentru călătorii internaţionali care sosesc în ţară pe calea aerului, dar și pentru funcționarii federali  a anunţat luni biroul de presă de la Casa Albă, potrivit  AFP si Agerpres.

Această ridicare a obligativităţii de vaccinare corespunde cu încheierea stării de urgenţă sanitară decretată de Washington în ianuarie 2020. Statele Unite sunt, în mod oficial, ţara care a plătit cel mai greu tribut în faţa pandemiei de coronavirus, cu peste 1 milion de decese asociate COVID-19.

Din ianuarie 2021, "numărul deceselor provocate de COVID-19 a scăzut cu 95% şi cel al spitalizărilor cu aproape 91%", a explicat executivul american într-un comunicat.

Comunicatul adăugă că, în condiţiile în care 270 de milioane de americani au primit cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19, "nu ne mai aflăm în aceeaşi fază a reacţiei la pandemie ca în momentul în care aceste obligativităţi au fost implementate".

Măsurile adoptate pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19 şi, în special, cele care vizau obligativitatea de vaccinare au generat dezbateri politice acerbe în SUA.