Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Bazar diplomatic”, la Bruxelles. Artiști, artizani și meșteri din România și R.Moldova, prezenți la târg

bazar.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Diplomatic bazar

Artiști, creatori, artizani și meșteri din România și Republica Moldova vor participa, în perioada 13-15 mai, la ”Bazarul diplomatic”, de la Bruxelles. Prima ediție a evenimentului este organizată sub patronajul ambasadelor României și Republicii Moldova din Regatul Belgiei.

Prima sesiune va avea loc în Sala de Marmură a Universității Libere din Bruxelles și își dorește promovarea unor produse și mărci consacrate, realizate manual sau semi-industrial și care se identifică cu ingeniozitatea și inventivitatea inginerilor și inventatorilor români și moldoveni.

”Bazarul diplomatic” reunește la Bruxelles, artiști, creatori, artizani și meșteri din România și Republica Moldova, care promovează conceptul de „slow movement”, prezentând produse unice, personalizate, realizate în acord cu principiile de respectare a mediului, a ciclurilor naturale, a biodiversității și autenticității, spun organizatorii.

De asemenea, la eveniment vor participa artiști din domeniul muzicii, artei plastice, filozofiei și literaturii – fiecare dintre aceștia urmând să prezinte alegerile sale, ”pentru a se integra unui ritm natural care să respecte timpul de creație, să pună în evidență calitatea materiilor prime și a produsului finit”.

Târgul va fi deschis atât reprezentanților comunității din România și din Republica Moldova, cât și publicului larg belgian, zilnic între orele 10.00 – 19.00.

Ceremonia oficială de deschidere a ”Bazarului diplomatic” va avea loc sâmbătă, 13 mai, ora 14.00, la Universitatea Liberă din Bruxelles. La eveniment vor participa ambasadorii României și Republicii Moldova, alți ambasadori și diplomați acreditați în Regatul Belgiei, reprezentanți ai instituțiilor europene cu sediul la Bruxelles, oameni de afaceri, iubitori ai conceptului ”slow movement”.