Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Femei pe Mătăsari: Mii de oameni sunt așteptați la spectacole, concerte și dezbateri

femei_pe_matasari_octav_ganea.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Vineri seara începe “Femei pe Matasari”. Că in fiecare final de  primavară, evenimentul vine cu serie spectacole, concerte, dezbateri, și  o zonă de rulote cu mâncare  în aceasta  zona din Capitală, cândva considerată rău famată. Festivalul începe la ora 19.00 iar intrarea este liberă

Între 26 și 28 septembrie, pe strada Mătăsari, are loc cea de-a XI-a ediție a festivalului de muzică și cultură urbană Femei pe Mătăsari, eveniment care îi invită pe oameni să redescopere una dintre străzile emblematice ale Bucureștiului. Centrul orașului se mută, vreme de trei zile, pe Mătăsari, strada care se deschide pentru oameni, artă și bucurie.  Artiștii care vor urca pe scena Femei pe Mătăsari aduc în festival ritmuri și sunete diverse, de la muzică disco la punk și muzică lăutărească: Paulina, Om la lună, We singing colors, Gabriela Atanasov și Horia Stan, Taraf Flamenco, Dl Goe, Generic și Dan Ciotoi, LVX Machina, Râu Rățușcă Rămurică (Italian Summer).

 

"Femei pe mătăsari este un brand pentru capitală, un brand care a transformat o stradă, și este o sursă de inspirație pentru întreg orașul pentru ca evenimentul înseamnă comunitate. Anul acesta, tema festivalului este Concentric penru că orașul se schimbă și pulsiunea culturală a lui nu este doar în centrul orașului ci pur și simplu începe să vibreze și la marginea orașului. Asta am încercat să facem cu festivalul, să arătăm ca arta și cultura pot schimba un cartier rău famat din București. De obicei la evenimentele noastre participă 20-30.000 de mii de oameni, care vin să aducă bucuria pe stradă. Pe lângă artiștii amintiți, scenele de DJ, și de muzică românească vor avea loc și o serie de dezbateri. Anul acesta se va discuta despre rolul femeilor în politică, artă, sau cultură pentru că noi credem foarte mult în rolul femeilor în viața noastră. Vă așteptăm între 26 și 28 mai să  aduceți toată bucuria aici astfel încât comunitatea de pe strada Mătăsari să crească", a declarat la RFI   Iulian Vacarean, organizator al evenimentului. 

 Participanții la festival se vor bucura  și de spectacole de teatru - O noapte furtunoasă, în parteneriat cu UNATC I. L. Caragiale, dezbateri – Ce-mi trebuie mie politichie, în parteneriat cu Femei în politică, un târg de produse artizanale și design contemporan, workshop-uri și activități pentru copii, în parteneriat cu Creative Arts – ateliere de origami, slime, coronițe din flori naturale, creare lampioane, reciclare iar numeroase ONG-uri vor fi prezente cu diferite activități.

Publicul va avea la dispoziție și două zone culinare pentru toate gusturile, ce includ fructe de mare, burgeri, deserturi.

Programul evenimentelor:

Vineri

19.00 Italian Summer 

21:00 Paulina

 

Sâmbătă

18.00 Teatru UNATC: O Noapte Furtunoasă

19:00 LVX MACHINA

20:00 D-l Goe

21:00 Om la lună

 

Duminică

14:00 Dezbatere: Ce-mi trebuie mie politichie- femei în politică

18.00  Gabriela Atanasov & Horia Stan  

19.00 Taraf Flamenco

20.00 We SInging Colors

21.00 Generic & Dan Ciotoi