Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pasajul Olteniței a fost inaugurat

pasaj_oltenita.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Compania Natională de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov).

Autoritățile speră ca nouă construcție, un amplu sens giratoriu cu 4 benzi, va elimina ambuteiajele din intersecția Șoseaua de Centură - DN4, considerată una dintre cele mai aglomerate din țară. Cu o lungime de aproape 4 kilometri și un cost care a depășit 265 de milioane de lei, pasajul Olteniței a fost deschis cu o întârziere de 9 luni. Pasajul de la Popești Leordeni e un sens giratoriu suspendat aflat la intersecția șoselei de centură cu DN4. Construcția e mai mult decât binevenită, pentru că zona era deosebit de aglomerată.

Cei care circulă spre și dinspre București nu se vor mai interesecta cu centura, iar șoferii care circulă pe șoseaua de centură nu vor mai fi obligați să acorde prioritate acestor șoferi și, în mod normal, nu ar mai fi trebui să se formeze cozi.

Costul investiției se ridică la aproape 270 de milioane de lei, au anunțat oficialii Ministerului Transporturilor.

Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: ”Centura Capitalei, avem noile măsurători, este cel mai aglomerat drum național din România, cu o medie zilnică de 30.000 de mașini în fiecare oră, ceea ce înseamnă că investiile în șoseaua de centură sunt cele mai profitabile din țară.”