Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Profesorii, noi negocieri la Guvern, după ce liderii coaliției au discutat cu Klaus Iohannis

profesori_negocieri_guvern_lideri_coalitie_klaus_iohannis.jpg

Klaus Iohannis, față în față cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Ligia Deca, la Palatul Cotroceni
Klaus Iohannis, față în față cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Ligia Deca, la Palatul Cotroceni
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Greva generală a profesorilor continuă și miercuri. Liderii sindicali din educație au fost invitați la noi negocieri la Palatul Victoria. Știre în actualizare.

ACTUALIZARE 14.34: Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor coaliției să prezinte public, în cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele și măsurile pe care Guvernul le poate adopta, astfel încât anul școlar să fie încheiat în bune condiții, iar calendarul susținerii examenelor naționale să nu fie afectat, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Președinției.

 

ACTUALIZARE 13.21: Liderii sindicali din educație au fost invitați la noi negocieri miercuri la Palatul Victoria, potrivit HotNews și G4Media. Consultările au loc de la ora 13.30, potrivit site-ului gov.ro.

 

Greva generală a profesorilor merge mai departe miercuri, 31 mai.

”Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de liderii sindicali Simion Hăncescu și Marius Nistor.

 

Negocieri la Cotroceni: Președintele Klaus Iohannis va gira un „acord politic” între coaliție și sindicatele din Educație/ greva continuă

 

Fenechiu la RFI, în contextul grevei profesorilor: Rocada trebuia făcută. PNL decontează tot

 

Profesorii cer o majorare salarială de 25%, până la intrarea în vigoare a legii salarizării unitare.

Sindicaliștii vor ca salarizarea întregului personal didactic să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și gradul didactic.

 

Liderii coaliției, chemați de Klaus Iohannis miercuri la Cotroceni

 

Preşedintele Klaus Iohannis i-a chemat miercuri la Palatul Cotroceni pe liderii coaliţiei de guvernare, pentru a discuta despre greva profesorilor.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţia va avea loc de la ora 12.00.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, este la Cluj-Napoca, deci e posibil să nu participe la întâlnire.