Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină (proiect)

Profesori triaj elevi gripa.jpg

Elevii se întorc la școală, în plin val de gripă
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Mediile vor putea fi încheiate cu doar două note pe disciplină, potrivit unui proiect publicat marți seară pe siteul Ministerului Educației. În plus, “situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ”, mai scrie în proiect. Măsura vine pe fondul grevei generale din Educație, declanșată pe 22 mai.

 

În anul școlar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. De asemenea, situația școlară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învățământ în ședința de încheiere a cursurilor și fără ca acesta să aprobe raportul privind situația școlară anuală, se arată în proiect. 

„Reiterăm faptul că Ministerul Educației comunică permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/ al municipiului București pentru a identifica cele mai bune soluții de adaptare la contextul generat de protestul personalului din învățământul preuniversitar, cu respectarea cadrului legal.”, potrivit comunicatului ministerului Educației citat de Hotnews.ro.

Greva generală din Educație, cel mai mare astfel de protest din ultimii 18 ani, a intrat în cea de-a treia săptămână, iar sindicatele din Educație au anunțat că greva profesorilor continuă până când le sunt rezolvate solicitările privind atât salariile, cât și „viitorul educației”.