Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Primele stele Michelin decernate în Vietnam

michelin-vietnam.jpg

Patru restaurante din Vietnam au obținut o râvnită stea Michelin
Sursa imaginii: 
Nhac NGUYEN / AFP / rfi.fr

Vietnamul are primele sale stele Michelin: patru restaurante au primit câte o stea, trei în Hanoi și unul în orașul Ho Și Min.

"Mama mea a avut un vis: să deschidă un restaurant unde oamenii să vină și să aibă impresia că gustă mâncare gătită acasă", a declarat Nguyen Bao Anh pentru AFP despre restaurantul Tam Vi din Hanoi, care poartă numele mamei sale.

"Restaurantul servește bucate tradiționale și nu cred că au mai rămas multe astfel de restaurante care să aducă aminte de gusturile de acasă", a adăugat ea.

Sam Tran, bucătarul-șef și co-fondator al restaurantului premiat Gia din Hanoi, a studiat timp de zece ani în Australia înainte de a se întoarce acasă pentru a aduce o nouă abordare a bucătăriei vietnameze.


Sursa imaginii: 
Nhac NGUYEN / AFP

"Prin fiecare din felurile de mâncare de la Gia, caut să spun povestea culturii vietnameze", a scris ea în ghidul ceremoniei.

"Vreau să spun povestea fiecărei etape a vieții mele, a regiunilor pe care le-am vizitat și a delicateselor pe care le-am gustat și care au fost transmise din generație în generație", a adăugat ea.

În Ho Chi Minh City, steaua Michelin acordată lui Anan Saigon este o recunoaștere a angajamentului său de a revizui bucatele clasice dintr-o perspectivă nouă, inclusiv pho cu carne de vită wagyu și măduvă.

"Hanoi are o atmosferă relaxată, cu magazine și restaurante mici, în special în orașul vechi", a declarat Gwendal Poullennec, directorul internațional al Ghidului Michelin.

"Ho Chi Minh, pe de altă parte, este un oraș plin de viață și în creștere rapidă, care transmite o energie unică vizitatorilor și oferă o scenă gastronomică foarte variată", a adăugat el.

Hibana by Koki, un restaurant japonez din Hanoi, a fost singurul restaurant non-vietnamez care a primit o stea.

 

Traducere de Axenia DOCIU după articolul publicat de rfi.fr