Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Explozie la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara. Cel puțin cinci persoane au murit

warning-sign-g6d44d72b3_1280.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/BRRT

O explozie a avut loc la o fabrică de rachete și explozibili a Industriei de mașini și produse chimice (MKE) din districtul Elmadağ din Ankara, transmite agenția de presă de stat Anadolu. Ministerul Apărării Naționale a raportat că cinci muncitori și-au pierdut viața.

Potrivit primelor informații, explozia a avut loc în fabrică după un incendiu produs dimineață.

Unii dintre răniți, care au fost transferați cu ambulanțele la spitalele din jur, ar fi în stare gravă. Rudele muncitorilor s-au adunat în fața fabricii. Procurorul-șef al regiunii a anunțat o amplă anchetă:”Dimensiunea medico-legală a incidentului este cercetată sub toate aspectele, iar ancheta se desfășoară cu meticulozitate”, scrie G4Media.ro.

Ministrul Justiției, Yılmaz Tunç, a transmis condoleanțe familiilor celor cinci persoane moarte în urma exploziei.

Guvernatorul provinciei Ankara, Vasip Șahin a declarat că explozia ar fi fost cauzată de o reacție chimică.

La întrebarea dacă există posibilitatea unui sabotaj, el a spus: „Nu există nicio posibilitate de sabotaj. În momentul de față, în primele evaluări, prietenii noștri sunt de părere că este vorba de rezultatul unei reacții chimice, dar, desigur, procurorii noștri examinează acest lucru în detaliu. Pe de o parte, continuă, de asemenea, investigațiile privind alte aspecte și probleme tehnice”.

Ministrul adjunct al Apărării Naționale, Kavaklıoğlu, a făcut, de asemenea, o declarație cu privire la incident și a declarat:

„Locul în care a avut loc explozia este o clădire foarte mică. Când ne uităm la înregistrările camerelor de luat vederi, nu se observă nimic extraordinar până în momentul exploziei. Muncitorii noștri își desfășurau activitățile normale, iar explozia s-a produs brusc. După cum a spus domnul guvernator, procurorii noștri sunt la datorie. Ministrul nostru a fost în Hatay și se află pe drumul de întoarcere”.