Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Notele la Bacalaureat, afișate luni

cand_are_loc_bacalaureatul_din_2016.jpg

Sursa imaginii: 
RFI România (arhivă)

Ministerul Educației va publica notele la examenele de Bacalaureat 2023, pe platforma edu.ro, luni, până la ora 12.00,   Rezultatele vor fi afișate, totodată, la avizierele liceelor unde s-au dat probele.

Elevii care intră pe platforma edu.ro pentru a afla notele trebuie să introducă codul primit de la școală (introdus pentru protecția datelor personale), ca să afle rezultatul obținut la examenele din sesiunea iunie-iulie 2023 a Bacalaureatului. Vor fi afișate rezultatele la toate probele scrise de la Bacalaureat – limba și literatura română, matematică sau istorie și proba la alegere, în funcție de profilul urmat.

Tot mâine, elevii nemulțumiți de notele luate la Bacalaureat pot depune contestații. Rezultele finale, după recorectarea lucrărilor, vor fi afișate vineri, 7 iulie. Candidații care nu promovează Bacalaureatul în sesiunea de vară se pot înscrie pentru sesiunea de toamnă. Înscrierile se vor face în perioada 17-24 iulie, probele scrise vor avea loc între 16 și 21 august, iar primele rezultate, înaintea contestațiilor, vor fi afișate pe 25 august.