
Social
Europa Plus: Reclamele la dispozitivele electronice pentru fumat interzise în Ucraina
vaping.jpg

Este de asemenea interzisă folosirea aditivilor aromatizanți pentru filtre, hârtie pentru țigări, pachete sau capsule care să le schimbe aroma, gustul sau intensitatea fumului produs, mai precizează Ministerul sănătății, ptrivit sursei citate.
Este interzisă și adăugarea în lichidele pentru fumat a diverselor vitamine, cofeină, taurină sau alți aditivi care pot crea senzația că produsul are efecte sănătoase sau revitalizante.
Singura excepție de la aceste interdicții o reprezintă produsele de acest fel destinate exportului.
Ministerul reamintește că începând din aprilie anul acesta și-a intensificat acțiunile de control privind respectarea legislației anti-fumat în spațiile publice și în instituțiile publice.
R Moldova: La Chișinău a început ”Săptămâna Consiliului Europei în Moldova”
”Casa mea e și casa ta: împreună în siguranță”– este mesajul unei expoziții dedicate drepturilor refugiaților și migrațiilor, precum și necesității de integrare socială a acestora, inaugurată recent la Chișinău, transmite agenția de știri IPN.
Expoziția prezintă desene ale tinerilor participanți la un concurs național de arte și a deschis Săptămâna Consiliului Europei în Republica Moldova.
Victor Lăpușneanu, șeful Direcției Cooperare Multilaterală din Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a amintit că pe 13 iulie sunt celebrați 28 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei : ”Este o perioadă importantă pentru istoria Republicii Moldova, în care au avut loc multe schimbări pozitive. Ritmul reformelor s-a accelerat. Reușitele atinse până în prezent nu ar fi fost posibile fără sprijinului Consiliului Europei și partenerilor de dezvoltare”, a spus el.
Concursul „Casa mea e și casa ta: împreună în siguranță” s-a desfășurat în perioada februarie – mai și a fost organizat de Institutul Național al Justiției și Școala de arte plastice „Alexei Șciusev”, în parteneriat cu Consiliul Europei. Au participat aproape 200 de tineri din întreaga țară.
Georgia: Șefa statului distinsă cu Ordinul Francofoniei și Dialogului Intercultural
Foto: president.ge
Președinta Georgiei, doamna Salomé Zourabichvili, a fost distinsă cu Ordinul Francofoniei și Dialogului Intercultural ”La Pléiade”, pentru serviciile aduse idealurilor francofoniei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc recent la Tbilisi, transmite televiziunea 1tv.ge.
Ordinul, înființat în 1976 la New York, a fost înmânat de domnul Francis Drouin, președintele Adunării Parlamentare a Francofoniei :
”Ați contribuit în mod activ la crearea de legături strânse între Georgia și Franța, jucați un rol exemplar în ce privește parteneriatul țării dvs cu Occidentul în general. Prin acțiunile dvs ați contribuit în mod esențial la crearea de instituții solide și la întărirea democrației în Georgia.
Adunarea Parlamentară a Francofoniei apreciază aceste evoluții, mai ales în contextul în care țara dvs face față mai multor provocări destabilizatoare, pe care reușiți totuși să le mențineți sub control. Ne exprimăm sprijinul deplin pentru aplicarea reformelor politice extrem de necesare pe care le-ați inițiat încă de la începutul mandatului dvs”, a spus în discursul său domnul Francis Drouin.
Președinta Georgiei a mulțumit pentru premiul acordat, apreciind că ”este cu adevărat o mare onoare pentru mine” și că acest ordin reprezintă ”o reprezentare a dialogului intercultural, la care aspirăm cu toții”.
Au contribuit la redactarea Revistei Presei Europa Plus:
Viktoria Pavtchak - Ucraina
Corina Vulpe - Republica Moldova
Salomé Paksadze - Georgia
Alte articole din seria Europa Plus a RFI România: https://www.rfi.ro/tag/europa-plus
Proiect în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei