Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un autocar cu 60 de cetățeni moldoveni și români a luat foc în Austria. Nicio persoană nu a avut de suferit

e1_22765100.jpg

Sursa imaginii: 
esp.md

Un autocar cu 60 de cetățeni moldoveni și români, care se întorcea din Spania și se îndrepta spre România și R.Moldova, a luat foc, în Austria, luni, pe autostrada de centură a Vienei - A21, în direcția Vösendorf. Nicio persoană nu a avut de suferit, precizează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Ambasada R.Moldova la Viena anunță că se află în contact permanent cu șoferii autocarului, iar potrivit lor, toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit.

”Autocarul avea numere de înmatriculare românești, iar remorca acestuia cu numere moldovenești. Autocarul a luat foc la ora 14:00, luni, 31 iulie, fiind distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară. Totodată, remorca a fost decuplată la timp de autocar și nu a fost cuprinsă de flăcări”, precizează MAEIE.

Șoferii și pasagerii au fost escortați de poliție la o benzinărie din apropierea locului producerii incidentului, fiind în așteptarea unor unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova.

”Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative. Urmează să identificăm dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titlurile de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni”, susțin autoritățile.