Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maia Sandu, întrevedere cu Kristin Davis, Ambasadoarea Bunăvoinţei UNHCR

380408692_869589794535811_6657517800964033354_n.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

Președinta R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Kristin Davis, Ambasadoarea Bunăvoinţei a Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). Șefa statului a vorbit cu Kristin Davis despre munca pe care o face ca să ajute refugiații din diferite țări, despre cum poate fi atrasă mai bine atenția comunității internaționale și a presei internaționale la nevoile refugiaților, dar și a mobiliza mai multe acțiuni de sprijin și asistență umanitară.

”Am vorbit și despre cum țara noastră este afectată de consecințele războiului Rusiei împotriva Ucrainei, despre cum am făcut față crizei umanitare de la începutul invaziei, despre măsurile de ajutorare și de protecție a refugiaților întreprinse de Guvernul de la Chișinău și, mai ales, despre cetățenii, care au ajutat și continuă să îi ajute cu inima deschisă pe refugiații ucraineni”, a menționat Maia Sandu.

Președinta R.Moldova și Ambasadoarea Bunăvoinţei UNHCR au mers la Centrul Comunitar 151, unde femeile din Ucraina le-au povestit despre dramele trăite în țara lor natală, cum și-au pierdut pe cei dragi și au fost nevoite să lase toată agoniseala, ca să se salveze pe ele și copiii lor din calea războiului. 


Sursa imaginii: 
Facebook/Maia Sandu

”Ne-au vorbit și despre viața lor din Moldova și despre cât de tare vor să revină acasă, la Odesa, Mykolayiv, sau Herson. Le-am spus că sunt persoane deosebit de puternice, că rezistența și curajul poporului ucrainean ne inspiră, și că avem pacea în Moldova și datorită lor”, a conchis șefa statului. 

Kristin Davis a vizitat Republica Moldova pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni și cu comunitățile gazdă moldovenești. ”Am fost profund impresionată de puterea remarcabilă de care au dat dovadă refugiații ucraineni din Moldova. Nimeni nu plănuiește să devină refugiat și, în ciuda experienței sfâșietoare de a-și părăsi casele, și chiar pe cei dragi uneori, mulți își refac viața în Moldova. Această transformare nu ar fi fost posibilă fără bunătatea poporului moldovean, care a acceptat refugiații ucraineni, arătându-le compasiunea și sprijinul pe care îl merită”, a spus ambasadoare Bunăvoinței.

Kristin Davis este alături de UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați, din 2014.

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre vizita în R.Moldova a Ambasadoarei Bunăvoinței UNHCR, Kristin Davis